У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Буди здрав – промени став

У оквиру пројекта „Буди здрав-промени став“ одобреног од Аутономне покрајине Војводине, Покрајинског сектретаријата за спорт и омладину 3.12.2021. године у нашој школи одржано је предавање на тему здраве исхране за ученике седмог разреда.

Предавање су одржали професори Техничке школе из Апатина Немања Лакић и Вања Медић.
На основу анкете коју су ученици имали у претходном периоду конципирано је интерактивно предавање о важности и начину здраве исхране.
Евалуација наученог, кроз пројекат Буди здрав- промени став“ спроведена је кроз занимљиву игру на крају предавања.

Током трајања предавања вредни ученици образовног профила – кувар приредили су здраве ђаконије за све ученике и наставнике. Ученици су имали прилику да пробају сендвиче са хумусом и клицама, погачице са разним врстама семенки, слане и слатке куглице а најзанимљивији су били смутији од воћа и поврћа.

Поред образовања и васпитања један од приоритета у нашој школи је посвећеност здравом начину живота.

Правилна и здрава исхрана од кључног је значаја за младе људе који се тек формирају. Усвајање свести о значају активног живота и правилне, балансиране исхране у најранијим годинама доприноси томе да ученици ове навике лакше одржавају и касније.

Надамо се да ће у будућности бити више прилика да се спроводе овакве активности у којима су подједнако уживали и ученици и наставници.

Рецепте можете преузети овде.