У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.
Kalina Došen

Успех наше ученице Калине Дошен

Kалина Дошен ученица првог разреда наше школе, још као веома мала показивала је изузетну спретност и љубав према гимнастици. 

У новембру 2020. године, са својих тек напуњених 6 година  почела је да тренира у Спортском клубу “Фигура” из Сомбора под вођством тренра Драгане Пезељ.

Калина је за кратко време напредовала у овом спорту те је са тренинзима наставила у селектованој старијој групи која се већ припрема за такмичења. 

У априлу месецу 2021.године у екипном такмичењу са још две девојчице осваја прво место и златну медаљу на “Фигура – Опену “, затим следе још две златне медаље у истом саставу на IV “Fly Cupu” који је одржан у Новом Саду у јуну и Оџацима на такмичењу “Victorty Opena”  у октобру исте године.

Након ових успеха, Калина добија своју прву соло кореографију и прелази у А категорију, која представља и најбољу категорију у овом спорту. Потом следе још већи успеси, 4.место у категорији девојчица од 8 година на “Kid‘s fitness cup-u” у Доњем Товарнику, и пласман на Светско првенство на коме ће учествовати најбоље девојчице Србије у овом спорту, затим осваја два 3. места и бронзану медаљу на Првенству Војводине у бодибилдингу и фитнесу као и “Фигура – Опену 2022. “ које је било одржано у Новом Саду.