У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Уради нешто драстично да смеће буде фантастично

Ученици IV- 1 одељења са својом учитељицом Ксенијом Шпановић и 5 девојчица из IV-5 одељења учествовали су на наградном конкурсу Француско-српске привредне  коморе – конструкција од отпада  “Уради нешто драстично да смеће буде фантастично”.

У склопу пројектне наставе  имали су задатак да направе конструкцију од отпада. Учитељица Ксенија Шпановић  прихватила је пројекат и назвала га “Морски свет”.

Прво су прикупљали пластичне флаше, разних боја чепове, пластичне поклопце,кутије, жице, врећице разних боја, сунђере… А потом су кренули у израду. Сваки слободан тренутак придавали су значају њиховог пројекта. Правили су разне рибице, морске звезде, јежеве, медузе, корале, сунђерe, морске биљке, ракове…

Када су све завршили склопили су пројекат у један фантастичан “Морски свет” како су га и назвали. Усликали су и послали рад на такмичење. Рад им је похваљен и такмичио се са великим бројем школа које су се пријавиле, а можете га погледати у библиотеци наше школе. Рад ће бити објављен и на интернет страници Француско-српске привредне коморе www.ccfs.rs крајем новембра.