У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Ученици ОШ „Жарко Зрењанин“ прво полугодиште завршили у духу хуманости!

Ученици наше школе у оквиру празничне тематске недеље са својим учитељицама и наставницима израђивали су новогодишње украсе, које су изложили и продавали својим родитељима, наставницима и мештанима на првом Хуманитарном новогодишњем базару одржаном 22.12.2023.године у спортској хали “Раде Ратко Вејин”.

Манифестација је отворена извођењем новогодишњих песама чланова школског хора, предвођена наставницама Дијаном Дражић и Чилом Молнар. У овом лепом догађају хуманитарног карактера учешће су узели сви ђаци од 1. до 8. разреда , ученици су уживали израђујући новогодишње украсе, сапуне, балзаме на природној бази на додатним часовима хемије, градећи тимски дух, успут се учећи емпатији и надасве хуманости. Свако одељење на базару је имало свој штанд, деца су била поносна на сав свој труд који су уложили приликом израде украса са жељом да овај догађај прерасте у традицију. 

Од продаје на Новогодишњем базару прикупило се 265.720 динара, део прихода намењен је удружењу “Мали Принц” из Апатина, део нашој ученици Калини Рашета у износу једне њене месечне терапије, док ће преостали део новца бити искориштен за израду и набавку материјала како би се и наредне  године ова манифестација одржала у још већем сјају!

Похвала за наше ђаке, наставнике, учитеље, мештане, све док смо сложни – небо је граница!