У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

У основној школи “Жарко Зрењанин” обележен дан борбе против сиде

Пре тачно 29 година, 1988. године, први пут је обележен Светски дан борбе против сиде. Иако се од тада о овој теми много више и чешће прича у јавности, још увек постоје људи који не знају како могу себе и друге да заштите од ХИВ-а. Баш због тога је основна школа “Жарко Зрењанин” омогућила својим ученицима да се боље информишу не само о сиди већ и о другим полно преносивим болестима

Светски дан борбе против сиде традиционално се обележава 1. децембра. Тада су се и ученици осмих разреда наше школе придружили свима онима који се уједињују у борби против ХИВ-а.

У сарадњи са локалном управом Апатин, Центром за социјални рад и Домом здравља одржано је предавање које је презентовала докторка специјалиста гинекологије и акушерства Татјана Угарковић Тришић, на ком су се ученици информисали о овој болести, сазнали који су начини њеног преношења и како се на време могу заштити од ње.

Ученици су овом приликом добили одговоре на питања која су докторки унапред поставили у анонимној анкети. Тако су сами креирали ток предавања и сазнали све што их је занимало, а што до сада можда нису смели или нису имали где да питају.

Подржите и ви овај дан у борби против ове и других полно преносивих болести подизање и јачање свести људи је од пресудног значаја. Носите црвену трачицу, која је међународни симбол борбе против сиде, и причајте о овој болести.