У основној школи “Жарко Зрењанин” обележен дан борбе против сиде
Posted in ВестиПредавања

Пре тачно 29 година, 1988. године, први пут је обележен Светски дан борбе против сиде. Иако се од тада о овој теми много више и чешће прича у јавности, још увек постоје људи који не знају како могу себе и друге да заштите од ХИВ-а. Баш због тога је основна школа “Жарко Зрењанин” омогућила својим ученицима да се боље информишу не само о сиди већ и о другим полно преносивим болестима

Светски дан борбе против сиде традиционално се обележава 1. децембра. Тада су се и ученици осмих разреда наше школе придружили свима онима који се уједињују у борби против ХИВ-а.

У сарадњи са локалном управом Апатин, Центром за социјални рад и Домом здравља одржано је предавање које је презентовала докторка специјалиста гинекологије и акушерства Татјана Угарковић Тришић, на ком су се ученици информисали о овој болести, сазнали који су начини њеног преношења и како се на време могу заштити од ње.

Ученици су овом приликом добили одговоре на питања која су докторки унапред поставили у анонимној анкети. Тако су сами креирали ток предавања и сазнали све што их је занимало, а што до сада можда нису смели или нису имали где да питају.

Подржите и ви овај дан у борби против ове и других полно преносивих болести подизање и јачање свести људи је од пресудног значаја. Носите црвену трачицу, која је међународни симбол борбе против сиде, и причајте о овој болести.

Упишите шта тражите и притисните лупу за претрагу

Shopping Cart