У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Свети Сава

На дан када се српска православна црква молитвено сећа Светога Саве, првог српског архиепископа, у храму Сабора Светих Апостола у Апатину, служена је Света литургија. 

Овог 27.јануара 2022.године , уз присуство  верника и дечице, у славу и част светитеља, кумови цркве и школе принели су славски колач и жито. Породица Ћулибрк, овогодишњи кумови школе, ученици и наставници предали су четврт колача и кумство будућем куму Петру Малешу, уз наду да ће се догодине школска слава прослављати у нашој школи, те су након тога ученици рецитовањем песмица, одали хвалу просветитељу нашег народа, и преузели Светосавске пакетиће које је за сваког од њих обезбедила Туристичка организација из Апатина. 

Наша школа сада већ традиционално расписује литерарни и ликовни конкурс за све ученике наше школе, ове године најбољи су били:

Ликовни конкурс:

  1. Мина Амановић IV-4
  2. Ивана Кошћак VI-2
  3. Марија Куга V-5

Литерарни конкурс:

  1. Хелена Ожеговић V-5
  2. Сташа Лукић V-4
  3. Софија Цветићанин IV-3

Из обимне колекције ученичких ликовних радова од I do VIII разреда на тему “Свети Сава – школска слава”, стручно веће наставника ликовне културе издвојило је оне најмаштовитије и најкреативније радове који су послати у галерију “Меандер”.

Награђена су четири ученика наше школе:

  1. Маша Медић IV-2
  2. Анђелија Радишић III-5
  3. Сара Батинић VII-5
  4. Никола Мандић VI-4