У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Свечано обележен Дан просветних радника

Како широм Србије, тако је и у нашој школи обележен Дан просветних радника. Овим даном указујемо на значај просветних радника, али га и посвећујемо првим просветитељима, зачетницима овог занимања, знаменитим личностима, творцима учења и подучавања људи на овим просторима. Он треба да нас подсети на наше прве учитеље и велики траг који су нам оставили, као и на важност оних садашњих.

Овај дан прославили смо 8. новембра, на православни празник Митровдан. Према одређеним историјским изворима управо овај датум сматра се даном рођења Вука С. Караџића. Сходно томе овим даном одајемо почаст истакнутом реформатору српског језика, захваљујући ком наш народ има велику књижевну баштину.

Свечана академија поводом Дана просветних радника одржана је у малој сали Културног центра, Апатин, том приликом додељене су Новембарске награде драгим колегиницама, Ксенији Бубуљ – професорици математике и Марији Рапаић – специјалном педагогу школе,  које су их својим преданим радом и заслужиле. 

Признања награђенима уручио је заменик председнице општине Апатин, Радован Ђукић, који је изразио задовољство што је у прилици да са просветним радницима обележи њихов дан.

Публика и остали гости су могли у наставку свечаности да уживају у пригодном музичком програму састава “Trio Bellissimo”, кога чине чланови Слободан Данчуловић – тенор, Зорана Иђушки – сопран и Стефан Јанчић – корепетитор.