У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Свечана приредба поводом „Дана школе“

Свечана приредба поводом обележавања Дана школе, одржана је 16.5.2024. године у великој сали Културног центра. Приредби су присуствовали ученици, наставници, родитељи и многи други пријатељи.

Овај свечани догађај отворили су чланови школског хора, извођењем химне школе под вођством диригента, њихове наставнице  музичке културе Дијане Дражић. Ученици петог и шестог разреда извели су хумористичан скеч који прати несташлуке ђака из школског живота, и свима у публици измамили осмех на лице. Наши најбољи говорници, такмичари Зонских смотри рецитатора, Ђурђа Беслаћ, Елена Милетић и Алекса Рашета својим вештим начином говора извели су следеће рецитације: “Замислите” Душка Радовића, “Ветар” Недељка Попоадића и “Био сам велики” Данијеле Квас.

Учитељице првог и другог разреда припремиле су музичке интерпретације “Ау што је школа згодна” и “Дан школе” у изведби ученика нижих разреда. Током приредбе, путем презентације и наших водитељки програма, ученица осмог разреда Матее Петровић, Милице Станковић и наставнице српског језика и књижевности Биљане Јањевић могли смо да чујемо нешто о самој историји школе, броју ученика, наставног особља као и шта је све то реализовано и урађено у последње две школске године.

Приредбу су својом тачком употпунили  ученици ромске националности, традиционалним плесом “Чарлама” као и ученик другог разреда Андреј Жидиљов родом из Русије, одсвиравши на хармоници народну руску песму “Калинка” и побрали многе симпатије публике које је резултирало најјачим аплаузом. 

Координатор читаве организације у припреми приредбе је била наставница српског језика и књижевности Драгана Чугаљ.