У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Спортска олимпијада школске омладине Војводине

На деветој Спортској олимпијади школске омладине Војводине, која се одржава у Зрењанину и траје четири дана учествовало је до сада највише представника наше школе.

Ова манифестација се изводи сваке четири године и броји око 6000 спортиста, основаца, средњошколаца као и њихових наставника, професора, тренера, волонтера и службених лица.

Са поносом пожемо истаћи да смо од свих школа у општини имали највише селекција, односно спортских дисциплина (атлетика, пливање, џудо и шах) у којима су нас представили следећи ученици:

Милица Занзе     V-4 – Олимпијско злато , атлетика

Ива Рајић             VI-6 – 4.место, атлетика

Сара Орељ          IV-5 – 4.место, пливање

Бранко Кнежевић VI-1 – 5.место, џудо

За селекцију шахиста Западнобачког округа играли су : Дуња Србљанин , Дијана Рајић , Анђелија Радишић, Леа Kокаи , Михајло Домбровски ,Бојан Голубовић  , Михајло Стојановић и Растко Радишић.

У саставу осмочлане екипе Западнобачког округа коју је предводио селектор и шаховски тренер Декић Јосип нашло се чак седморо младих апатинских шахиста а након седам одиграних кола екипа Западнобачког округа освојила  је треће место . Пехар и медаље доделила им је  званични промотер шаха на школској олимпијади , апатинска шахисткиња Марина Гајчин .

Честитамо ученицима и њиховом ментору наставнику физичког и здравственог васпитања Николи Орељу и кадетском селектору репрезентације Војводине у шаху Јосипу Декићу на овом низу успешности у спортским такмичењима. 

Браво за наше ђаке!