У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Школска слава – Свети Сава

Сваке године, па тако и ове, обележили смо дан Светог Саве , првог просветитеља у Срба и заштитника православља.
Још пре осам векова, Растко Немањић, Свети Сава, поставио је драгоцене темеље школства. Његово животно дело представља цивилизацијску вредност, која нас подсећа на то да су улагање у младе и брига о њима најсигурнији пут да се изгради боље и напредније друштво.
Желели би да нам снага, а пре свега мудрост Светог Саве, буде животни узор и инспирација, како би пронашли сопствени пут и спокој кроз сопствени живот.

Активности током Светосавске недеље:

*Изложба ученичких радова у галерији „Меандер“
Награђени ученици:
I-IV
Илија Куга II-5
Ешли Персауд III-2

V- VIII
Ана Врачар VII-5
Алекса Ђукић VIII-4

*Светосавска академија у Дому културе на којој се публици обратио председник општине Апатин Милан Шкрбић, а беседу је говорио апатински свештеник Младен Глушац. У свечаности је учествовао Градски хор ,,Јединство“ из Апатина као и глумац Богомир Ђорђевић, првак сомборског Народног позоришта.

*У Храму светих апостола, 27.01. , одржана је литургија на којој су ученици, родитељи и наставници учествовали у молитвеном сабрању.

*Светосавска свечаност у вишенаменском сали школе

У препуној сали обележена је школска слава, Свети Сава. Поред великог броја родитеља и наставника, Светосавском свечаности су присуствовали и апатински свештеници, представници локалне самоуправе и представници јавних установа.
Присутне је поздравила директорка школе Сања Шијан и након тога уручила награде ученицима који су написали најлепше литерарне радове на тему ,,Свети Сава“. Радови ће изаћи у школском часопису.
Књигама су награђени:
I- IV
Милица Станковић III- 3
Александар Ћуић I- 3
Данило Киш III- 5

V-VIII
Анђела Лугоња V- 2
Невена Медић VII- 5
Никола Рожић V- 6

Присутни су имали прилику да уживају у приредби коју су са ученицима припремили вероучитељи Бранко Батало и Александар Верић по ауторском тексту Бранка и Бранке Батало. За музички део програма побринуо се наставник Јосип Чапо.
По завршетку приредбе апатински свештеници Жељко Васић и Младен Глушац обавили су верски обред и освештали славски колач, а председник општине Апатин Милан Шкрбић, предао је кумство одељењу VIII-5 одељењског старешине Јоване Пинћир о којима се могу рећи само лепе речи.
Током свог досадашњег школовања одељење VIII-5 је више пута запажено од стране наставника и стручних сарадника по свом успеху из наставних предмета и примерном владању. Њихова радозналост, виспреност, преданост и ентузијазам чине школске задатке лакшим и занимљивим. Вредно учествују у више ваннаставних активности. Важе за једне од најуспешнијих и веома оданих учесника драмске и музичке секције, а својим успесима на такмичењима показују и да су изузетно борбени спортисти. Нису одолели ни изазову да учествују у стваралачком пројекту и тако постану успешни млади предузетници познати у нашем граду. Непрестано се труде да задовоље своја интересовања и свестраност, негују даровитост и искажу креативност. Омиљен им је тимски рад кроз који је посебно запажен искрен другарски став, поштовање, као и отвореност према наставницима. Њихова скромност, ненаметљивост и толеранција може нам бити за пример.