Radna nenastavna subota 21. IX 2019.
Posted in VestiKonkursi i projekti

Naša škola, radnu nenastavnu subotu je realizovala kroz sportske aktivnosti i učešće u aktivnostima lokalne zajednice.

Aktiv razredne nastave je radnu subotu realizovao kroz aktivnosti u sklopu manifestacije „Sunčana jesen“ koja je  organizovana na nivou lokalne zajednice.

Učenici su imali priliku da uz zvuke tamburaškog orkestra „Dunavski biseri“ uživaju u tradicionalnoj vojvođanskoj muzici, da probaju tradicionalna  vojvođanska jela, zimnicu, jesenje plodove, med idr.

Veliki broj učenika se uključio u likovnu radionicu koju je organizovalo UG „Franc Špajzer“, a koju je vodila učiteljica Jelena Ljubenović Grozdanić.

Osim što su svojim prisustvom podržali ovu manifestaciju, učenici i nastavnici su se se upoznali sa aktivnostima  udruženja „Apatinske vredne ruke“, videli veliki broj cvetnih aranžmana, naučili kako se najbolje mute belanca, bili podrška „ Apatinskim mažoretkinjama“ i uživali u nastupu GKUD „Dunav“ Apatin.

Aktiv predmetne nastave je radnu subotu realizovao kroz takmičenja učenika od petog do osmog  razreda u odbojci, košarci i fudbalu, u organizaciji nastavnika fizičkog vaspitanja.

Sportski susret realizovan je u OŠ „Žarko Zrenjanin“ sa početkom u 10 časova. Takmičenje u odbojci i košarci odvijalo se u sportskoj hali, a fudbal na terenu u školskom dvorištu.

Ovaj sportski dan je protekao uz saradnju sportskih klubova kao tehničkih organizatora, sa sloganom „SVI NA SPORT“.

Upišite šta tražite i pritisnite lupu za pretragu

Shopping Cart