У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Радна ненаставна субота 21. IX 2019.

Наша школа, радну ненаставну суботу је реализовала кроз спортске активности и учешће у активностима локалне заједнице.

Актив разредне наставе је радну суботу реализовао кроз активности у склопу манифестације „Сунчана јесен“ која је  организована на нивоу локалне заједнице.

Ученици су имали прилику да уз звуке тамбурашког оркестра „Дунавски бисери“ уживају у традиционалној војвођанској музици, да пробају традиционална  војвођанска јела, зимницу, јесење плодове, мед идр.

Велики број ученика се укључио у ликовну радионицу коју је организовало УГ „Франц Шпајзер“, а коју је водила учитељица Јелена Љубеновић Грозданић.

Осим што су својим присуством подржали ову манифестацију, ученици и наставници су се се упознали са активностима  удружења „Апатинске вредне руке“, видели велики број цветних аранжмана, научили како се најбоље муте беланца, били подршка „ Апатинским мажореткињама“ и уживали у наступу ГКУД „Дунав“ Апатин.

Актив предметне наставе је радну суботу реализовао кроз такмичења ученика од петог до осмог  разреда у одбојци, кошарци и фудбалу, у организацији наставника физичког васпитања.

Спортски сусрет реализован је у ОШ „Жарко Зрењанин“ са почетком у 10 часова. Такмичење у одбојци и кошарци одвијало се у спортској хали, а фудбал на терену у школском дворишту.

Овај спортски дан је протекао уз сарадњу спортских клубова као техничких организатора, са слоганом „СВИ НА СПОРТ“.