У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Програм професионалне оријентације ученика и посета Гимназији и стручној школи „Никола Тесла“ и Техничкој школи са домом ученика

Улазак у осми разред основног образовања је време када ученик треба да почне да размишља o путевима даљег школовања. Информисање је почетна фаза професионалне оријентације са циљем да ученика упозна са врстама занимања, са условима које треба да испуњавају да би се бавили одређеним занимањем и потребним способностима. Јер онај ко поседује праве информације има могућност доброг избора.

Стога ученици осмог разреда наше школе током априла и маја, посетили су Гимназију и стручну школу “Никола Тесла” у Апатину, где су нас срдачно дочекали психолог школе Санија Секицки, ученици гимназије и стручне школе и потом повели у обилазак, упознали са смеровима које школе нуде, условима уписа, учионицама, школском библиотеком, салом за физичко и здравствено васпитање.

Дана 29.априла ученици су били и у посети Техничкој школи са домом ученика где су се, такође упознали са смеровима које школа има за упис у први разред средње школе. Ученици су обишли  кабинете за практичну наставу, а оно што им је било најзанимљивије су возила која школа поседује за обуку будућих возача. 

У последњем делу наше посете уприличено је освежење и дегустација јела ученика куварског и посластичарског смера коју су припремали на практичној настави уз помоћ својих наставника.

Након представљања школе, начина рада, осмаци су били заинтересовани и постављали су питања о пријемном испиту, смеровима и тежини наставног градива које их очекује.