У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

 ПРИРОДУ УПОЗНАЈЕМО, ВОЛИМО И ЧУВАМО!

Трећу годину заредом организујемо еколошке  радионице које води орнитолог Бела Кањо, члан Друштва за заштиту и проучавање птица Србије. Ове радионице су изузетно корисне за едукацију деце о природи као и охрабривање њихове радозналости и љубави према животној средини. 

 Бела Кањо путем презентације представља деци различите врсте птица које се могу наћи у нашем  окружењу, описује њихове особине, обичаје и начине на које се прилагођавају својим животним срединама.

Након уводног дела, деца  изађу у природу на кратку шетњу, уз пратњу чика Беле, стручњака за птице и током ове активности користе своја чула како би посматрали птице у њиховом природном станишту, а своје знање искористили да их идентификују на основу  њиховог оглашавања. Такође, ослушкују и друге звукове у природи и идентификују их. Један од задатака је да ученици обрате пажњу на временске прилике, али и биљке које се налазе око њих. 

Ове активности, не само да деци пружају забавно и едукативно искуство, већ  им и помажу да развију већу свест о природи и њеном значају, што је важно за очување животне средине у будућности.

Наш мото је: „ Учимо децу да природу упознају, кад је упознају заволеће је, а оно што се воли то се и чува!