У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Позоришна представа „Послала ме мама“

Наша школа је 24. 1. 2024, године, за ученике нижих разреда наше школе и ОШ „ Киш Ференц“ из Свилојева организовала  извођење позоришног комада „ Послала ме мама“ позоришне групе Испад из Београда. Представа је одиграна у апатинском Културном центру.

Школа је најлепше место на свету, представа о враћању љубави у школе. Текст комада „ПОСЛАЛА МЕ МАМА“, написао је награђивани писац Бојан Љубеновић. Ово је дечји комад о одраслима који су (још увек) деца и о деци која су (већ) одрасли људи. Прича о пријатељству и првим заљубљивањима. И о школи. И о дечијим заврзламама, као и о свим главним и споредним ликовима у одрастању школске деце (ђака). Прича је смештена у неку тамо школу, између тамо неких часова. Духовит комад неће бити близак само деци /ђацима, већ и учитељима, наставницима, родитељима, педагозима, директорима, теткицама и домарима.

Ово је комад у којем је све некако лепо или бар треба да буде, чак и кад је школа тешка, а родитељи и учитељи понекад строги“ , рекли су нам глумци позоришта Испад. Комад је намењен узрасту деце од првог до осмог разреда основне школе.

У представи играју: Маја Колунџија Зорое (као Анђа, психолог) и Стефан Урош Тешић (као Анђелко, директор).“