У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Позоришна представа „Пао с крушке“

Наши најмлађи ученици имали су прилику да 9. априла погледају позоришну представу „Пао с крушке“, суботичког позоришта. „ У једној сасвим обичној улици на крају сасвим обичног града, један сасвим обичан дечак попео се на сасвим обичну крушку, и… треском пао у једну сасвим необичну башту. И, онда су почеле да се дешавају сасвим необичне ствари: ПАО с’ КРУШКЕ среће становнике заборављеног кутка природе чији су становници научили да живе по природним законима. А то није ни мало лако. Свакако, сметају им аутомобили, бука, смог, загађење, кисела киша, кесе које доноси ветар и смеће које људи немарно бацају. Пролазећи заједно са њима кроз разне ситуације дечак схвата да ће заборављена башта бити потпуно уништена. И зато одлучи да им се придружи у борби за чисто место под сунцем.

То је дивна прича која наглашава важност заштите природе и подсећа нас да свако, без обзира на узраст, може допринети очувању околине. Идеја да један обичан дечак постаје витез заборављене баште пружа наду и инспирацију, показујући да чак и појединац може направити велику промену.

Приче попут ове имају моћ да подстакну децу на акцију и промене своје навике како би заштитили природу и околину. Сви смо одговорни за чување наше планете, и мали кораци које предузмемо, попут рециклирања, смањења отпада или волонтирања у школским акцијама за очување природе, могу имати велики позитиван утицај.

„ Један сасвим обичан дечак, научио је колико је важно да се чува природа. А кад могу деца, могу и одрасли, зар не? Мали корак за дете је велики корак за човека.“

Надамо се да ће ова прича инспирисати децу да се ангажују у школским акцијама на стварању чистијег и здравијег окружења за све нас.