У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Посетили смо „Читалиће“ у Пригревици

У петак, 16. 6. 2023, ОШ „ Младост“ у Пригревици посетило је друштво Читалића из Алексинца. Наиме, ученица другог разреда ове школе, Лена Дакић, освојила је прво место у категорији Креативци (републички ниво) и то је био леп повод за једно дивно дружење. Ленин ментор била је њена учитељица Биљана Мађаревић, а координатор активности Верица Дворнић. Мали Пригревчани су припремили пригодан културноуметнички програм који је био у вези са овогодишњом темом – Словенска митологија.

Ученици су током године активно читали књиге ван школског програма и проучавали словенску митологију.

У богатом програму показали су добро познавање словенске митологије и народних обичаја. У квизу знања који је био у вези са поменутом темом учествовали су и ученици из апатинске основне школе: Михајло Сикимић и Лука Врдољак из III-2, Јелена Хегедиш и Никола Бујић из III-5, Тијана Рађеновић, Нађа Мандић и Лена Симић из III-6 и Владислава Поповић и Мина Бокулић из IV-1 одељења. Ученици су показали изврсно знање из ове области и заједно освојили прво место.

На крају програма, ученици су се дружили с песницима из Алексинца: Властом Ценићем, Александром Јањушевићем, Бранком Стевановићем, Љиљаном Крстић, др Жељком Младеновићем и Мајом Радоман Цветићанин – ауторком овог дивног пројекта. Домаћини су гостима поклонили магнете са сликом школе, привезак Читалића и медењаке. Лепа успомена на овај предиван сусрет. Надамо се да ће ова искуства утицати на још већу љубав деце према књигама и култури.