У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Олимпијски час

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Двеста наших ученика од 1. до 8. разреда данас је учествовало на „Олимпијском часу“ који је одржан на Тргу Никола Тесла, а који су заједно организовали Олимпијски комитет Србије и компанија Kока- Kола уз подршку Спортског савеза општине Апатин.
Циљ пројекта је упознавање деце основно-школског узраста са олимпијским вредностима као што су радост игре, фер-плеј, поштовање, изузетност и јединство духа, тела и ума.
Деца су кроз различите спортско-едукативне радионице стекла знања о историји Олимпијских игара, олимпијским симболима и спортовима, као и знаменитим спортистима.
Са децом се дружио наш олимпијац, пливач Чаба Силађи, који ће 2020. године представљати Србију на Олимпијским играма у Токију. Чабо је у свом поздраву позвао децу да науче нешто о олимпијским вредностима, пожелео им да се лепо проведу, те да их за десет – петнаест година гледа као учеснике на некој будућој Олимпијади.
Oрганизована је радионица на којој су се ученици, уз помоћ специјално дизајниране олимпијске вежбанке, боље упознали са Олимпијским играма и правим вредностима које треба да усвоје у свом одрастању. Деца су такође имала прилику да учествују у „ТренинГО“ радионици и да се тако боље упознају са мобилном апликацијом која има за циљ да мотивише младе да буду активни, да редовно вежбају и живе здравим начином живота.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_video link=“https://www.youtube.com/watch?v=IqRdd5V4REo&rel=0″ align=“center“][/vc_column][/vc_row]