У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Одржана радионица за ученике четвртог разреда “Учимо од природе”

У вишенаменској сали наше школе 17. децембра 2021. године је одржана занимљива радионица за децу на тему „Учимо од природе“, коју је водио Бела Кањо, орнитолог и љубитељ природе. Радионици је присуствовало 30 ученика четвртог разреда, а према речима Јасне Павићевић, помоћнице директора основне школе „Жарко Зрењанин“, догађај је организован у склопу пројекта „Учимо од природе“.

Радионица је трајала два школска часа, изабрано је по пет ученика из сваког одељења четвртих разреда који су имали прилику да чују како да уче од природе, како да је очувају и воде рачуна о лепотама које имамо у окружењу. Координатор ове интерактивне радионице је била учитељица Гордана Радаковић, а у првој фази деца су имала прилку да науче нешто више о птицама. Након тога су изашли напоље како би их посматрали и упознали се методама очувања птица у зимском периоду, а потом је уследила игрица „Семафор“, кроз коју су се ученици упознали са летом птица.

Бела Кањо је ученицима поручио да му је жеља, да оваквим и сличним радионицама код деце пробуди љубав према природи, те да је планета на којој жиивмо веома болесна и да је крајње време да пробудимо свест у деци, како би они кренули у побољшање свеопштег стања наше планете да се не прља и загађује, како би заштитили оно што нам је остало.

Надамо се да ће нове генерације водити више рачуна о природи, а то ће се десити само ако им пробудимо свест и љубав према природи поручује Бела Кањо.