У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.
Смотра рецитатора

Одржана Општинска смотра рецитатора

Одржана Општинска смотра рецитатора

Дана 05.03.2021. у малој сали Културног центра Апатин одржана је смотра рецитатора.

Седам најбољих рецитатора, по три из млађе категорије и средње категорије, као и један из старије наставиће своје умеће говорења поезије даље.
Жири у којем су ове године били професори српског језика Јован Чугаљ, Марина Филиповић и мастер учитељица Инес Васић Павловић пажљиво су пратили и процењивали начине говорења одабраних песама. Критеријуми процене били су следећи : исправно акцентовање речи, правилна дикција, природност, сугестивност и општи утисак који су рецитатори остварили, својим начинима интерпретације стихова.

У млађем узрасту најбоља је била Уна Беслаћ, друго место је припало Нини Шакић, а треће Валентини Вукајловић. У средњем узрасту прво место припало је Матеи Фабијан, друго Маши Рајић, а треће Тари Зорић.
На смотру се пријавило укупно 44 рецитатора, 23 из најмлађег, 20 из средњег и 1 из старијег узраста.

Зонска смотра рецитатора биће реализована у Суботици 19. марта 2021.године на сцени “Јадран” Народног позоришта Суботица. Организатор овог догађаја је Градска библиотека Суботица.

Општинска смотра рецитатора у Апатину је одржана уз поштовање свих прописаних мера превенције и спречавања ширења заразе изазване корона вирусом.