У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Обилазак „Горњег Подунавља“

Недовољна физичка активност, нездрав начин исхране, асоцијално понашање у данашње време један је од водећих проблема са којима се сусрећемо. Деца често немају довољно информација о могућностима и начину здраве исхране, спортским активностима и здравим стиловима живота. Дигитализација свакодневног живота, онлајн настава, често су поред добрих страна и узрок слабе физичке активности, асоцијалног понашања и недостатка здравих животних компентенција, због чега је неопходно реаговати већ у мањем узрасном добу.

Нашoј школи од Аутономне покрајине Војводине, Покрајинског сектретаријата за спорт и омладину одобрен је пројекат под називом Буди здрав-промени став, који има за циљ едукацију ученика о здравим навикама у исхрани и подстицање ученика на повећање физичке активности.

У склопу планираних активности, ученици четвртог разреда наше школе обишли су природни резерват Горње Подунавље возећи се бродићем „Апатинка“. Том приликом упознали су предивне пределе резервата погодне за излете, вожњу бициклом, пецње и друге физичке активности везане за природу. После вожње бродићем, ученици су посетили музеј рибарства у Удружењу спортских риболоваца „Буцов“, где су од искусних рибара сазнали које рибе живе у Дунаву, када се пецају и на који начин, али и које су нутритивне вредности појединих врста које се препоручују у исхрани бар два пута недељно.

Препорука рибара је да у исхрани користимо толстолобик јер он има највише омега 3 масних киселина које су неопходне деци за правилан раст и развој.