У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Обележен век од рођења Душка Радовића

„Био једном један Душко. Какав Душко? Страшан Душко!

Душан „Душко“ Радовић, рођен је 29. новембра 1922. године у Нишу. Иако можда није имао плавог зеца, чудног зеца, јединог на свету, засигурно је о томе писао. Он је тако мало, ситно живуцкао и био писац, песник, новинар, афористичар и ТВ уредник. Већина његових афоризама су били кратки и смешни јер деца воле смешне ствари. Седам година је грађане Србије будио емисијом „Београде, добро јутро“. Владајућа партија се није слагала са Душковим афоризмима. И шта је било? -Ништа, била је укинута.

 Поред своје радио емисије, био је главни уредник „Пионирских новина“, главни уредник програма за децу Телевизије Београд и још много тога. Нека од његових објављених књига су: „Поштована децо“, „Причам ти причу“, „Женски разговор“… Оставио је велики траг на телевизији, радију и у позоришту. Преминуо је 16. августа 1984. у Београду”.

Том приликом данас је у библиотеци Основне школе отворена изложба Душка Радовића под називом „Био једном један лаф“.

Све присутне је прво поздравила директорка школе Јасна Павићевић, а затим су о раду и делу Душка Радовића и о настанку и трајању ове изложбе, говориле  Олга Красић Марјановић, Владислава Ивковић Марковић и Виолета Ђорђевић, библиотекарке  Библиотеке града Београда.