У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Обележен Национални дан књиге

Поводом Националног дана књиге, 28. фебруара, Друштво школских библиотекара Србије позвало је све школске библиотекаре да се укључе у акцију „Читајмо гласно“. Наша школа се радо одазвала овом позиву и обележила овај, веома значајан дан.

А да ли постоји бољи начин обележавања Националног дана књиге од читања првака у школској библиотеци?

Школска библииотека је за ученике првог разреда организовала такмичење у брзом читању наглас. Ученици су читали бајке Десанке Максимовић, а мерен је број речи прочитаних у једној минути. У такмичењу су учествовала двадесет и два ученика, а трочлани жири, психолог Добрила Мудринић, учитељица Јелена Родић и библиотекарка Снежана Панковић, је пажљиво пратио читање, мерио време и сабрао број прочитаних речи.

Резултат такмичења је следећи:
Прво место (117 речи) освојила је Анђелија Станић – ментор учитељица Гордана Радаковић,
Друго место (55 речи) освојила је Невена Бубало – ментор учитељица Инес Васић Павловић и
Треће место (53 речи) освојила је Петра Пиплица – ментор учитељица Јасминка Басарић

Награђеним ученицима су уручене дипломе и књиге.

Циљ ове активности је подстицање читања, као и неговање матерњег језика и културе читања, али и жеља да још једном покажемо да су школске библиотеке корисна и забавна места где се учи, траже информације, раде домаћи задаци, пишу семинарски, матурски радови и, пре свега, читају књиге. Желимо да покажемо да је читање важно и значајно и да укажемо на значај књиге, читања и школске библиотеке!