У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.
Наши ученици на спортској олимпијади

Наши ученици на спортској олимпијади

Апатински школарци спремни су за предстојећи СОШОВ, 8. Спортску олимпијаду школске омладине Војводине која ће се одржати у Новом Саду од 17. до 20. маја 2018 године.

Општину Апатин на највечем школском покрајинском такмичењу СОШОВ представљаће 27 учесника из Апатина и Пригревице ( 23 такмичара и 4 професора )

Западнобачки округ, број такмичара:Сомбор ће представљати 268 такмичара, Кулу 98, Апатин 23 и Оџаке 36 спортиста.

Игре са лоптом (рукомет, кошарка, футсал, одбојка) ће бити дводневне игре, први дан су такмичења у групи са три одигране утакмице , а други дан су борбе за пласман. Сви остали спортови су једнодневни.

Комплетне трошкове учесницима олимпијаде :смештај,исхрану,превоз до Новог Сада у оба правца покрива организатор такмичења. Сви учесници олимпијаде добиће мајице са логом СОШОВ 2018.

Први СОШОВ је одржан 1970. године у Новом Саду, са преко 4500 учесника у 11 спортова, а ове године се очекује преко 5. 500 учесника у 14 спортова: одбојка, кошарка, футсал, рукомет, стони тенис, стрељаштво, атлетика, гимнастика, пливање, мои (полигон), џудо, карате, баскет 3 на 3 и ритмичка гимнастика.

Наступ Апатинских учесника на СОШОВ-у:

Четвртак, 17.05.2018.

Атлетика 6 учесника ( један такмичар и један професор у конкуренцији средњих школа Гимназија Никола Тесла и један професор и три атлетичарке у такмичењу основних школа, -ОШ Младост Пригревица)
Петак, 18.05.2018.

Одбојка ОШ Жарко Зрењанин Апатин (11 учесника,10 одбојкашица и један професор)
Кошарка ОШ Жарко Зрењанин Апатин (10 учесника,9 кошаркаша и један професор)
Субота, 19.05.2018.

Одбојка ОШ Жарко Зрењанин Апатин (11 учесника,10 одбојкашица и један професор)
Кошарка ОШ Жарко Зрењанин Апатин (10 учесника,9 кошаркаша и један професор)
Спортску олимпијаду школске омладине СОШОВ организује Савез за школски спорт Војводине уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину.
Током трајања 8. СОШОВ-а биће организоване и стручне трибине, квизови, дружења са промотерима и забавни програм.

Вест је преузета са странице РАДИО АПАТИНА