У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

“ Народни обичаји из Теслиног краја“

На великој сцени Дома културе у Апатину, 7. јуна одржана је представа „Народни обичаји из Теслиног краја“. Кроз сплет народних обичаја из Лике, ученици четвртог разреда су под вођством библиотекарке Снежане Панковић приказали дивну представу. На сцену су изашли ученици учитељице Габриеле Кордић, Жељке Вејновић, Бранке Ћопић и Милане Медић, који су својом посвећеношћу и енергијом оживели простор бојама и мелодијама традиционалних обичаја.

Ова манифестација не само да нам је приближила културно богатство Теслиног краја, већ је била и прилика да се наша школа захвали локалним предузетницима, који су својим донацијама омогућили израду осам Теслиних патената.

Поставку су финансирали : Продавница боја, лакова и грађевинског материјала „ Алма“, ,,Алупласт“ д.о.о, Пекара ,,Дуда“, Сервис за поправку кућних апарата ,,Крњајић тим“, АБ Пројект инжењеринг-Ђорђо Куриџа, Пољопривредно газдинство ,,Пинћир био“, Машинска обрада метала ,,Свети Ђорђије“, ,,Јахорина електро“, Пицерија ,,Замак“ и Продавница робе за домаћинство „Петровић плус“.

Ови патенти ће бити постављени у школској библиотеци, као трајно сведочанство наше повезаности са Теслиним наслеђем.

Један од спонзора пројекта, Ђорђо Куриџа, је за ову прилику написао и прочитао публици песму „ Великану“, посвећену Николи Тесли. Приредбу је својим присуством увеличао и господин Добривоје Павлица, према чијим текстовима је модераторка приредбе написала сценарио.

Након приредбе посетиоци су имали прилику да погледају патенте израђене за ученике наше школе, као и да уживају у личким специјалитетима и друже се уз звуке песме у извођењу Мирка Видовића из Бачког Брестовца. Видовић, који је са својом тамбурицом пратио децу, направио је прави музички доживљај и својом вештином унео атмосферу.

Овај догађај није био само културно-забавно искуство, већ и израз захвалности и заједничког доприноса просперитету наше заједнице. Честитамо ученицима, наставницима и свима који су учествовали у успешној организацији ове манифестације.