Mladi preduzetnici obeležili drugu godinu uspešnog rada
Posted in VestiKonkursi i projekti

Tim mladih preduzetnika Osnovne škole „Žarko Zrenjanin“ iz Apatina uspešno je završio još jednu godinu aktivnosti u okviru projekta Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Fondacije Univereksport, pod nazivom „Preduzetništvo u školama“.

Prošlogodišnju proizvodnju sapuna dopunili su novim asortimanom: dezodoransom u obliku kreme, parfemima, losionima za telo i sapunima s pilingom. Rezultat rada učenika i nastavnika su 100 % prirodni preparati bez konzervansa i aditiva. Kolekciju proizvoda upotpunjuju boje i nežni mirisi lavande, limunske trave, pomorandže, jasmina, jorgovana, pačulija i vanile.

Znanja stečena na časovima hemije i biologije učenici sedmog i osmog razreda zajedno sa svojim nastavnicama Vinkom Deak i Jelenom Tadić uspešno primenjuju u praksi. Članovi učeničkog tima su Jelena Bašić, Milica Mutić, Stefan Dražić, Lea Šinković, Jelena Radaković i Tijana Grubješić iz osmog i Nađa Barać, Mirjana Štulić i Luka Smiljanić iz sedmog razreda.

Ručni način izrade kozmetičkih preparata u kabinetu hemije, nabavka kvalitetnih sirovina, dizajniranje ambalaže, prodaja proizvoda i planiranje novih investicija obeleženi su timskim radom i druženjem.

Početak letnjeg raspusta, a ujedno i opraštanje od mladih preduzetnika – maturanata, obeležen je zajedničkom vožnjom brodićem na Dunavu i podelom kišobrana i majica sa logom preduzetničkog tima. Rad hemijske sekcije biće nastavljen u septembru i ovom prilikom pozivamo buduću generaciju učenika sedmog i osmog razreda da se pridruži sadašnjim članovima.

 

Autor teksta:

nastavnica Milena Vojnović, urednik časopisa „Školski“

Upišite šta tražite i pritisnite lupu za pretragu

Shopping Cart