У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Млади предузетници обележили другу годину успешног рада

Тим младих предузетника Основне школе „Жарко Зрењанин“ из Апатина успешно је завршио још једну годину активности у оквиру пројекта Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Фондације Универекспорт, под називом „Предузетништво у школама“.

Прошлогодишњу производњу сапуна допунили су новим асортиманом: дезодорансом у облику креме, парфемима, лосионима за тело и сапунима с пилингом. Резултат рада ученика и наставника су 100 % природни препарати без конзерванса и адитива. Колекцију производа употпуњују боје и нежни мириси лаванде, лимунске траве, поморанџе, јасмина, јоргована, пачулија и ваниле.

Знања стечена на часовима хемије и биологије ученици седмог и осмог разреда заједно са својим наставницама Винком Деак и Јеленом Тадић успешно примењују у пракси. Чланови ученичког тима су Јелена Башић, Милица Мутић, Стефан Дражић, Леа Шинковић, Јелена Радаковић и Тијана Грубјешић из осмог и Нађа Бараћ, Мирјана Штулић и Лука Смиљанић из седмог разреда.

Ручни начин израде козметичких препарата у кабинету хемије, набавка квалитетних сировина, дизајнирање амбалаже, продаја производа и планирање нових инвестиција обележени су тимским радом и дружењем.

Почетак летњег распуста, а уједно и опраштање од младих предузетника – матураната, обележен је заједничком вожњом бродићем на Дунаву и поделом кишобрана и мајица са логом предузетничког тима. Рад хемијске секције биће настављен у септембру и овом приликом позивамо будућу генерацију ученика седмог и осмог разреда да се придружи садашњим члановима.

 

Аутор текста:

наставница Милена Војновић, уредник часописа „Школски“