У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Јавна похвала учитељици Зорици Ђукић

Удружење сомборских учитеља сваке године додељује Јавну похвалу учитељу/учитељици који се истиче својим радом и заслужује да се његово/њено име помене с великим поштовањем. Актив разредне наставе наше школе је за ово ласкаво признање предложио учитељицу Зорицу Ђукић којој је на редовној годишњој Скупштини УСУ одржаној 24. фебруара 2023, у Сомбору, уручена ова похвала.
Образложење:
Учитељица Зорица је истакнути члан нашег колектива. Њен четрдесет једногодишњи педагошки рад са ученицима огледа се у мноштву наставних и ваннаставних активности. Велики број приредби које су њени ученици изводили по разним предузећима, Дому старих и у школи, одушевљавали су присутне.
– Организовала је многобројне одласке ученика у биоскоп, позориште, концерте, спортске манифестације и излете.
Као ментор је учествовала на свим такмичењима из математике и на смотрама рецитатора, а њени ђацу су постизали изузетне резултате и веома често побеђивали на окружним такмичењима. Њени ученици су добри другови, одговорни и вредни.
Зорица зна како да из њих извуче оно најбоље. Рад једне њене ученице ушао у Зборник дечјих песама Србије.
Зорица је учествовала и на две научно-стручне конференције:
– Растовац, Д, М. Мандић, Д. Цветковић, З. Ђукић (2021) Анализа постигнућа ученика применом платформе за учење на даљину током пандемије COVID-19.
12. међународна дисциплинарна стручно-научна конференција „ Хоризонт“ 2021, 14-15. мај 2021, Суботица.
– Растовац, Д, М. Мандић, З. Ђукић (2020) Информатика у функцији интегрисане наставе. Прва Научно-стручна конференција са међународним учешћем „Интегрисани приступ у раду са предшколском децом, ученицима и корисницима у вртићима и установама социјалне заштите“, 15-16. мај 2020. Кикинда.
– Рецензент је уџбеника за Српски језик, ИК Клетт.
Иако је њен дугогодишњи рад беспрекоран, она се и даље стручно усавршава, у настави користи савремене методе и савремена наставна средства. Изузетне резултате је постигла и у инклузовном раду. Зорица је омиљени учитељ, добар колега и друг, одговоран радник.
На основу свега наведеног сматрамо да је наша колегиница заслужила ово
признање, јер је она визионар, креативна, вредна и цењена.

Учитељице Основне школе „ Жарко Зрењанин“ из Апатина