У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

„Изокренута прича“ Николе Бујића III-5

Никад нећемо сазнати, зашто је Бранко Ћопић написао своју „ Изокренуту причу“, али знамо да је децу насмејао, а одраслима показао своју ненадмашну вештину игре речима. Мој ученик, Никола Бујић, након упознавања са Ћопићевом причом, добио је инспирацију и на следећем часу је написао своју изокренуту причу. Дао јој је наслов „Доживљај који ме памти.“

Причу сам послала на конкурс Дечјег културног центра Београд „Изокренуте приче и песме“ и Никола је освојио 1. место у категорији прича ученика 3. и 4.разреда. Добио је и прилику да путем видео-записа прочита свој награђени рад у електронском часопису „Чика Јова Змај“.

Свечана додела диплома је одржана 31. јанура 2023. године у Црвеној сали Дечјег културног центра Београд. Дипломе је лично деци уручио председник жирија Слободан Станишић, а уједно је и евоцирао своје успомене на сусрете са Бранком Ћопићем. У библиотеци су деца добила прилику да виде витрину са личним стварима Бранка Ћопића које је Дечјем културном центру поклонио Александар Курузовић, син глумца Томе Курузовића, омиљеног глумца Бранка Ћопића.

Поносна сам на велики успех мог ђака. Али, до сада сам већ увелико упознала све Николине врлине и способности. Он је један од најбољих ученика у одељењу. Омиљен је међу својим другарима. У тимским играма или групном раду, Никола их предводи, бодри и смишља успешне стратегије. Никола од малена тренира фудбал, а од прошле године иде у Музичку школу и свира саксофон. И на тим пољима он ниже успехе. Веома је креативан, воли да црта, добар је рецитатор и глумац. Много чита и има богат речник. Често га можемо видети како из библиотеке изнајмљује разне књиге. Посебно га занимају историјски догађаји и значајне личности из прошлости. Диви се свом имењаку Николи Тесли.

Верујем, да ће Никола Бујић постати значајна личност. Не знам да ли ће да буде велики спортиста, уметник, научник или писац. Али знам да ће сигурно да буде велики човек!

Учитељица III-5, Габриела Кордић