У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Излет у Еко центар “ Карапанџа“

У среду, 12. јуна, у Еко центру „Карапанџа“ у организацији WWF Adrije, у сарадњи са Јавним предузећем „Војводинашуме“ Србије, одржан је скуп у којем је учествовало четрдесет и четворо ученика наше школе узраста од првог до четвртог разреда. Овај  догађај је део  пројекта „Обнова Европског Амазона“.

Ученици су имали прилику да учествују у две значајне радионице: ликовној радионици „ Шуме Горњег Подунавља у очима детета“ и едукативној радионици „ Мини Резерват биосфере“. Водитељи радионица, едукатори Ђурђица Радовановић, Горан Вељански, Кристина Понграц, Биљана Латић и Власта Миленковић, су ученике  увели у свет природе и заштите животне средине на интерактиван и занимљив начин.

У ликовној радионици, ученици су изразили своју креативност и уметнички израз, преносећи своје виђење шума Горњег Подунавља на папир. Ова активност је развијала, не само њихову уметничку способност, већ је подстицала и њихову свест о значају природе.

У едукативној радионици, ученици су се упознали са концептом мини резервата биосфере и са проблематиком заштите биолошке разноврсности. Кроз различите активности и дискусије, они су стекли нова знања и разумевања о важности заштите природе и биолошке разноврсности.

Овај скуп представља важан корак у образовању нових генерација о заштити животне средине и одрживом развоју. Ученици су се вратили у школу са новим идејама и мотивацијом да допринесу заштити и одрживом коришћењу природних ресурса.