У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Излет – седми разред

У оквиру пројекта „Буди здрав промени став“ 27.10.2021. године ученици седмог разреда са својим одељенским старешинама, наставником физичког васпитања Николом Орељом и помоћником директора Јасном Павићевић, бициклима су ишли у специјални резерват природе у Горњем Подунављу.

Након доласка на циљ, код мотела Плава Ружа“ наставник Никола Орељ организовао је низ спортских активности за ученике.

Прва активност била је орјентиринг трка организована на полуострву. Шест тимова свако одељење као један тим, добили су мапе и упутства.`Победник орјентиринг трке је одељење 7-4.

Оријентиринг је спорт у коме је циљ уз помоћ мапе за што краће време пронаћи уцртане котне тачке у природи. Деца су одусевљена и већ има заинтересованих за покретање ове секције. Након оријентиринг трке организовано је такмичење скакање у џаку где је свако одељење представљало два такмичара. Победу је однело одељење 7-5. Kао врхунац дана уследило је такмичење у превлачењу конопца. Сваку екипу је чинило 8 такмичара и то 4 дечака и 4 девојчице. У занимљивим и напетим борбама до последњег атома снаге победу одвлачи 7-5.

Како бих се окрепили након активности у којима су учествовали, ученицима је била обезбеђена воћна ужина.
Уз многобројне наставне и ваннаставне активности излет је успешно реализован. Ученици су пуни лепих утисака, и сигурно ћемо овакво дружење поновити на пролеће.