У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Европски школски спортски дан

Европски школски спортски дан је паневропска иницијатива чији је глани циљ промоција физичке активности, те су 30.09.2022.године наставници физичког и здравственог васпитања у великој хали наше школе организовали  вежбе обликовања за све ђаке прваке под слоганом “Спринтић за ђака првака”.

Свих седам одељења апатинских првака је учествовало у спортском догађају, а деца су се након загревања и вежби обликовања, такмичила у спринту на тридесет метара. Сваки разред је био подељен у две групе (девојчице и дечаци), а након квалификација у финале се пласирао по један ученик из сваке категорије. У финалној трци дечака најбржи је био Лука Станисављевић, друго место припало је Немањи Лемаићу, а треће Матеу Мишковићу. Док су девојчице постигле следеће резултате, прво место Лена Бурсаћ, друго место Лана Миљешић и треће место је заузела Софија Зорић. 

Морамо напоменути да је Друштво педагога физичке културе “Стефан Душан Силни” учествовало у организацији часа и даривало поклон пакете за све учеснике у виду школског прибора.