У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Екскурзије ученика од II до VIII разреда

Ученици од другог до осмог разреда наше школе, заједно са својим учитељицама и одељенским старешинма су у периоду од априла до маја ове године посетили многе дестинације на школским екскурзијама.

Том приликом ученици нижих разреда су посетили значајне културно-историјске споменике наше земље попут Бачке тврђаве, музеј хлеба у Пећинцима, музеј коњарства ергеле Зобнатица и спомен кућу-музеј Јована Јовановића Змаја, затим су обишли подземне галерије на Петроварадинској тврђави “КАТАКОМБЕ”, Планетаријум, Карловачку гимназију и још многе друге…

Ученици виших разреда имали су прилику да се упознају са културно- историјским споменицима као што је Спомен комплекса Првог српског устанка у Орашцу, обилазак Смедеревске и Голубачке тврђаве као и  археолошке локалитете Лепенски вир и Виминацијум, пећину Рисовачу, манастире Добрун, Ново Хопово, Тумане, Жичу и Рачу, цркву Светог Ђорђа, задужбину породице Карађорђевић на Опленцу, дворац Белимарковић, кућу Симића, Легате Милића од Мачве и Лазарев град, Андрићград, мост Мехмед – паше Соколовића, Дрвенград.

Посетили су и уживали у бројним лепотама наших паркова и шире. Обишли су  Палић- зоолошки врт, Бајину Башту, Врњачку бању – зоолошки врт, јапански врт, извор и ушћа реке Врело, Тару, Мокру Гору, Сребрно језеро и Спомен парк “Крагујевачки октобар”.

 

Сви циљеви екскурзија, обилазак знаменитости, упознавање са животом, културом и историјом ових делова Србије и Републике Српске су у потпуности реализовани.  

За школску 2023/2024. годину реализоване су следеће екскурзије у нижим и вишим разредима:

Једнодневна екскурзија 2.разред –  Апатин – Палић, Зобнатица

Једнодневна екскурзија 3.разред –  Апатин – Бач, Нови Сад

Једнодневна екскурзија 4. разред – Апатин – Сремски Карловци, Нови Сад

Дводневна екскурзија    5.разред –  Апатин – Крагујевац

Дводневна екскурзија   6.разред –  Апатин – Сребрно језеро

Тродневна екскурзија   7.разред –  Апатин – Врњачка бања

Тродневна екскурзија   8. разред – Апатин – Тара, Вишеград