У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Екскурзије ученика од I до IV разреда

Ученици од првог до четвртог разреда наше школе, заједно са својим учитељицама, су у периоду од маја до јуна ове године посетили многе дестинације на школским екскурзијама.

Том приликом су посетили значајне културно-историјске споменике наше земље попут Бачке тврђаве, Природњачког музеја у Новом Саду, Историјског и Археолошког музеја у Сремској Миторвици као и музеј хлеба у Пећинцима, затим су обишли подземне галерије на Петроварадинској тврђави “КАТАКОМБЕ”, Планетаријум, етно кућу Мали Бодрог и још многе друге…

Ученици су такође имали прилику да виде бројне лепоте наших паркова и шире. Обишли су Еко центар “Карапанџа” и Специјални природни резерват “Засавица”,  где су се уз анимацију према предвиђеном програму дружили са животињама, слушали предавање о флори и фауни тог центра, хранили магарце и уживали у призорима природе са широког погледа с видиковца  који се налази у саставу визиторског центра.

Сви циљеви екскурзија, обилазак знаменитости, упознавање са животом, културом и историјом ових делова Србије су у потпуности реализовани.  

За школску 2022/2023. годину реализоване су следеће екскурзије у нижим разредима:

  1. Једнодневна екскурзија 1.разред – Апатин – Бачки  Моноштор
  2. Једнодневна екскурзија 2.разред – Апатин – Засавица, Пећинци
  3. Једнодневна екскурзија 3.разред – Апатин – Бач, Нови Сад
  4. Једнодневна екскурзија 4. разред – Апатин – Сремска Митровица, Засавица