У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Еколошка секција „Улога ученика у заштити животне средине“

Основна школа “Жарко Зрењанин” из Апатина једна је од 29 школа укључених у пилот пројекат “Улога ученика у заштити животне средине”, у оквиру кога ће се кроз едукације и заједничке активности у школама радити на подизању свести о значају заштите животне средине код деце, као и јачању компетенција наставника.

Реализација свих активности на нивоу школе у оквиру пројекта “Улога ученика у заштити животне средине” одвијала се током еколошке секције којом кординише наставница биологије Јелена Тадић, уз сарадњу директора школе Сање Шијан, наставника и ученика слободних ваннаставних активности предмета Чувари природе, ученика нижих разреда и њихових учитељица као и сарадња Локалне заједнице.

У оквиру пројекта “Улога ученика у заштити животне средине” чији је учесник и наша школа, ученици, чланови еколошке секције имали су радионицу и презентацију “Рециклажа отпада” заједно са ученицима нижих разреда. 

Осим тога, чланови еколошке секције  учествовали су и у пројекту “Постављање кућица” чији је координатор био орнитолог Ненад Спремо , то је само једна у низу активности које смо реализовали у сарадњи са орнитолошким друштвом.