У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Додељене награде ученицима за најбољу фантастичну причу

У уторак 2.децембра у Народној библиотеци „Миодраг Борисављевић“ додељене су награде за најуспешније приче написане на радионици о фантастичној причи 26.децембра.

Добитници награда су: 1.награда: Крсман Лука Кршић из одељења 6/2

2.награда: Сара Петровић из одељења 6/2

3.награда Ђорђе Напијало из одељења 5/6

Образложење је стигло путем имејла и преносимо га у целости:

Саопштење о награђеним фантастичним причама

Пре свега, похваљују се сви смели и маштовити учесници који су се одважили да се упусте у фантастичну авантуру звану писање приче. Похваљујемо и оне који нису стигли да заврше своје приче и много бисмо волели да их једног дана читамо у целости. Јер знајте, постоје писци чија инспирација долази полако, те они дуго промишљају о својим делима пре него што их коначно напишу.

Све приче су изузетно креативне и треба да наставите да будете оригинални у свом изразу. Не заборављајте примамљив и необичан наслов, као и поруку коју желите да пренесете својом причом.

Оне који су у овоме били најуспешнији овог пута, награђујемо:

  1. награду – смо доделили причи „Осушена земља сушија“ Ђорђа Напијала јер доказује да и врло кратка прича може да буде изузетно ефектна. Посебну чар овој причи даје поигравање речима „суша“ и њеним изведеницама што доприноси комичном поентирању приче и оригиналном приступу.
  2. награда – припада причи „Морска дупља“ Саре Петровић због изразите креативности у развоју приче, као и снажној поруци на крају, која такође оставља могућност и потоњих наставака авантура у њој.
  3. награду додељујемо „Причи једне кованице“ Крсмана Кршића јер је не само заокружена прича, него је аутор испољио врло леп стил и нарочито разбокорен речник.

 

Честитамо добитницима награда, и још једном похваљујемо све учеснике. Не заборавите да је најбоља вежба за писање и добру причу, у ствари редовно читање, које нам помаже да владамо језиком, кротимо речи и откривамо нове светове који носе дивне и племените поруке, а у томе нам највише помаже наша машта и љубав према књизи.

 

До следећег дружења,

Срдачан поздрав из Новог Сада.

Драгана Бошковић

 

На паноу Дечијег одељења Народне библиотеке „Миодраг Борисављевић“ од среде 5.децембра биће постављене награђене три приче, али и остале које су ученици написали на радионици.

Чланак припремила Весна Коларски