У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Добро дошли ђаци прваци

„Јавио ми врабац са тополе: Стигло дете до основне школе!
Рекли врапци, потврдиле свраке – да је дете стигло у прваке!“
M. Oдаловић

Дана 31.08.2022. године у вишенаменској сали одржан је свечани пријем родитеља будућих ђака првог разреда. Након поздравног говора директорке школе Јасне Павићевић, уследило је појединачно представљање учитељица које су након пријема одржале први родитељски састанак у својим учионицама.

Првог септембра ученици су поново заузели своја места у школским клупама. Школа је богатија за нових 157. првака, који су распоређени у седам одељења.
Овогодишњу генерацију ђака првака у наредне четири године водиће учитељице Лидија Бараћ, Вера Пинћир, Зорица Ђукић, Јасминка Басарић, Инес Васић Павловић, Гордана Радаковић и Јелена Руњајић.

Ове године, наши ђаци прваци су добили поклоне, пакет школског прибора од Градске управе Општине Апатин који су их у виду изненађења дочекали у школским клупама, као и саобраћајне букваре од стране чланова општинског савета за координацију безбедности саобраћаја на путевима Општине Апатин и припадника службе саобраћајне полиције.

Пре почетка првог часа Председница Општине Апатин и директорка школе су поздравиле све ђаке прваке уз речи добродошлице, те им пожелеле успешну нову школску годину. Морамо напоменути да је и ове школске године уприличено интонирање химне на почетку првог часа што је овај први дан школе учинило још свечанијим.