У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Ђорђе Напијало – Ђак генерације

Ученик Ђорђе Напијало рођен је у Апатину 14.јула 2008.године. Ђорђе већ од првог разреда показује заинтересованост за стицање знања, остварује висока постигнућа на проверама знања, издваја се тражећи одговоре на питања којих је све више.  Од другог па све до осмог разреда учествовао је на многим такмичењима и остварио запажене резултате.

У другом разреду на такмичењу „Мислиша 2017“ добио је похвалу;

У трећем разреду осваја прву награду на Општинском такмичењу из математике, трећу награду на „Мислиши 2018“,  на такмичењу из књижевности „Читалићи“ у категорији „кликераши“ стиже до окружног такмичења на ком осваја друго место.

У четвртом разреду наставља са успесима из математике:

Општинско такмичење – прва награда, Окружно такмичење – друго место; 

„Мислиша 2019“ – прва награда и пласман на Републичко финале на ком осваја 2.награду.

У другом циклусу образовања ученик Ђорђе Напијало освојио је следеће награде: 

5.разред – Општинско такмичење из математике – прва награда; Окружно такмичење 1.место и пласман на Републичко такмичење;  „Мислиша 2020“ – 2. награда.

6.разред: – Општинско такмичење из математике 1. награда; Окружно такмичење 2.место и пласман на Републичко такмичење;

7.разред – Општинско такмичење из математике 1.награда; Окружно – похвала; 

Књижевна олимпијада – Општинско такмичење 3.награда; 

Српски језик – граматика – Општинско 3. место, Окружно 1.место и пласман на Републичко такмичење;

Хемија: Општинско такмичење– прва награда; Окружно 1.место;

Географија: Општинско – прво место; Окружно 2. место; Републичко: 1. награда – 3.место;

8.разред: Физика – Општинско такмичење 2.награда; 

Математика – Општинско такмичење – 2.награда; Окружно такмичење – похвала.

Хемија – Општинско такмичење – прва награда;  Окружно такмичење – друго место; 

Српски језик – граматика: Општинско такмичење – друго место; Окружно такмичење – 3.место;

Географија – Општинско такмичење 2.место; Окружно такмичење 2. место. 

Ђорђе је ученик  8-6  за кога његови другари и другарице из одељења кажу да је добар друг, поштован и увек спреман да помогне другом. Ужива њихово поверење, другари га воле и може се рећи да је омиљен међу њима.  Истиче се у различитим активностима, искрен је, одмерен, мотивисан и отворен за нове идеје, независтан од туђег мишљења, али уважава туђе. То је оно по чему га памте и наставници, али и други запослени у школи. Његова доминација у позитивном смислу огледа се у томе што је креативан и увек радознао за нове идеје; истиче се развијеним логичким закључивањем, повезује знања из свих предмета и брани своја уверења, изражава своје мишљење које аргументује, воли интелектуалне изазове. Његово самопоуздање допушта му да прихвати неуспех. Врло је реалан што се огледа у томе да у свакој ситуацији има позитивно понашање, а самим тим и позитиван утицај на своје окружење. 

Ђорђа познају и наставници који му не предају. Он је пример свестраног ученика који није само посвећен учењу и стицању знања него је заинтересован и за ваннаставне и ваншколске активности и активно учествује у њима. 

Према Правилнику о начину избора ученика генерација у ОШ „Жарко Зрењанин“ Апатин комисију чини један представник Ђачког парламента из 7.разреда; један члан педагошке службе, један члан из Савета родитеља, један наставник разредне наставе и један наставник предметне наставе. Ова петочлана комисија уваживши начин кандидовања и елементе који се вреднују, сабрала је бодове са такмичења предложених ученика  и донела закључак да је са освојених 200 бодова  Ђак генерације за школску 2022/23. Ђорђе Напијало из 8-6 . 

Честитамо ученику на овом значајном признању.