У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

„Дечја пијаца“ и ликовне актвиности ученика наше школе

У оквиру обележавања “Дечје недеље” у четвртак 05.10.2023. године организована је манифестација „Дечја пијаца“.

Нашу школу представили су ученици трећег и четвртог разреда са својим учитељицама.

На пијачним тезгама били су изложени  разноразни производи: рамови за слике, јесењи пејзажи, маске, играчке и још много тога. Наши ученици одлично су се снашли у улози малих трговаца, сами су одредили шта ће продавати и која ће цена бити тих предмета, те су на тај начин себи зарадили џепарац.

Простор на главној улици је оживео на несвакидашњи начин. Био је испуњен дечијим осмесима и гомилом одраслих заинтересованих пролазника и купаца.Поред ученика, родитеља и наставника „Дечја пијаца“ је нарочито привукла пажњу наших старијих суграђана, којима су мали трговци били веома симпатични. 

Осим “Дечје пијаце” ученици и нижих и виших разреда су имали прилику да чују и да се упознају са музичким инструментима и наставницима музичке школе “Стеван Христић” који су организовали  хуманитарни концерт у сврху прикупљања средстава за лечење нашег малог суграђанина Данила, где су ученици солисти наступали на различитим инструментима у пратњи њиховог школског хора, као и да уживају у ликовним уметностима са наставницом ликовног и учитељицама сликајући по асфалту “Велико срце деце Србије” и пишући поруке пријатељства и љубави.