Дечија недеља
Posted in Вести

Дечија недеља (од 5. до 11. октобра 2020.)

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА

Програм активности за време трајања Дечије недеље

Под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ у нашој школи обележена је  „Дечија недеља“, која је трајала од 5. до 11. октобра. Сваки дан био је посвећен једној теми и организовању активности за децу.

 

Првог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Ученици првог и другог разреда цртали су кредама у боји поруке пријатељства по асфалту на школском дворишту.

 

Другог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Уторак је био посвећен деци и спорту.  У Вишенаменској сали садашњи и бивши ученици наше школе, истакнути спортисти, говорили су о својим успесима, али и напорним тренинзима.
  • Водитељке програма, ученице новинарске секције Вања Јовишић, Мила Врачар и Сташа Зорић, интервјуисале су ученике наше школе, младе фудбалере Видана Јеротијевића 8-1, Милана Ћопића 6-4 и шахисткињу Леу Кокаи 1-2. 
  • Кроз разговор са бившим ученицама наше школе, шахисткињом Марином Гајчин и куглашицом Јеленом Бараћ, присутни ученици су сазнали на који начин треба остати посвећен својим спортским интересовањима, током година школовања и одрастања.
  • Од наших спортских талената сазнали смо колико доследност и упорност јачају вољу и самим тим и општи успех, како у школи тако и у животу.. 

 

Трећег дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Изложба радова и плаката “Подељена срећа, два пута је већа” ученика од петог до осмог разреда у холу школе, у сарадњи са наставницима ликовне културе Јеленом Поповић и Биљаном Дураковић.
  • Радови рађени различитим техникама на платну,  учествују на лицитацији Фејсбук групе “Буди хуман – хуманитарне лицитације”. Сав приход од продатих радова, као и новац прикупљен донацијама током целонедељне акције у школи, уплаћен је у хуманитарне сврхе. 

 

Четвртог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Изложба радова наших малих уметника од првог до четвртог разреда у холу школе.

 

Петог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Ученици седмог и осмог разреда, чланови Ученичког парламента посетили су дневни боравак за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним потешкоћама, у пратњи специјалног педагога Марије Рапаић. Ученицима су се обратиле директорица Центра за социјални рад Николина Сучевић и радни инструктори Александра Прица и Јелена Бујић. 

Овогодишња „Дечија недеља“ се, за разлику од претходних година, организовала тако да се нарочито водило рачуна о здрављу и безбедности деце и осталих учесника.

Спортски рад и посета дневном боравку

Радови ученика 1-4. разреда

Радови ученика 5-8. разреда

Упишите шта тражите и притисните лупу за претрагу

Shopping Cart