У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Дечија недеља

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Дечија недеља (од 5. до 11. октобра 2020.)

ПОДЕЉЕНА СРЕЋА, ДВА ПУТА ЈЕ ВЕЋА

Програм активности за време трајања Дечије недеље

Под слоганом „Подељена срећа два пута је већа“ у нашој школи обележена је  „Дечија недеља“, која је трајала од 5. до 11. октобра. Сваки дан био је посвећен једној теми и организовању активности за децу.

 

Првог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Ученици првог и другог разреда цртали су кредама у боји поруке пријатељства по асфалту на школском дворишту.

 

Другог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Уторак је био посвећен деци и спорту.  У Вишенаменској сали садашњи и бивши ученици наше школе, истакнути спортисти, говорили су о својим успесима, али и напорним тренинзима.
  • Водитељке програма, ученице новинарске секције Вања Јовишић, Мила Врачар и Сташа Зорић, интервјуисале су ученике наше школе, младе фудбалере Видана Јеротијевића 8-1, Милана Ћопића 6-4 и шахисткињу Леу Кокаи 1-2. 
  • Кроз разговор са бившим ученицама наше школе, шахисткињом Марином Гајчин и куглашицом Јеленом Бараћ, присутни ученици су сазнали на који начин треба остати посвећен својим спортским интересовањима, током година школовања и одрастања.
  • Од наших спортских талената сазнали смо колико доследност и упорност јачају вољу и самим тим и општи успех, како у школи тако и у животу.. 

 

Трећег дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Изложба радова и плаката “Подељена срећа, два пута је већа” ученика од петог до осмог разреда у холу школе, у сарадњи са наставницима ликовне културе Јеленом Поповић и Биљаном Дураковић.
  • Радови рађени различитим техникама на платну,  учествују на лицитацији Фејсбук групе “Буди хуман – хуманитарне лицитације”. Сав приход од продатих радова, као и новац прикупљен донацијама током целонедељне акције у школи, уплаћен је у хуманитарне сврхе. 

 

Четвртог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Изложба радова наших малих уметника од првог до четвртог разреда у холу школе.

 

Петог дана Дечије недеље реализоване су следеће активности:

  • Ученици седмог и осмог разреда, чланови Ученичког парламента посетили су дневни боравак за особе са физичким инвалидитетом и интелектуалним потешкоћама, у пратњи специјалног педагога Марије Рапаић. Ученицима су се обратиле директорица Центра за социјални рад Николина Сучевић и радни инструктори Александра Прица и Јелена Бујић. 

Овогодишња „Дечија недеља“ се, за разлику од претходних година, организовала тако да се нарочито водило рачуна о здрављу и безбедности деце и осталих учесника.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=“Спортски рад и посета дневном боравку“ use_theme_fonts=“yes“][vc_gallery type=“image_grid“ images=“3085,3086,3087,3088″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=“Радови ученика 1-4. разреда“ use_theme_fonts=“yes“][vc_gallery type=“image_grid“ images=“3071,3072,3073,3074,3075,3076,3077,3078,3079″][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_custom_heading text=“Радови ученика 5-8. разреда“ use_theme_fonts=“yes“][vc_gallery type=“image_grid“ images=“3080,3081,3082,3083,3084″][/vc_column][/vc_row]