У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.
Raspored

Данас је светски Дан учитеља – 5. октобар

„Ученик није посуда коју треба напунити знањем већ бакља коју треба запалити“, рекао је совјетски академик Лав Артсимович. Бити учитељ је много више од обичног занимања. То је позив. Бити учитељ је изазов, одговорнност, задовољство.

У песми Писмо учитељу, Добрица Ерић каже да је учитељ стожер свих пожељних вредности које појединац у свом животу може да досегне. Шта може бити племенитије, него научити друге ономе што сами најбоље знате. „Није знање знање знати, већ је знање знање дати“. Рад учитеља треба препознати и ценити као један од најважнијих за будућност једног друштва!

Jош су Стари Грци говорили: “Ако Атина не буде имала обућара, Атињани ће ходати боси. Ако не буду имали кројача, Атињани ће бити голи. А ако Атина не буде имала учитеља – неће бити Атињана“.

Данас је прилика да се, бар на један дан, свим учитељима поклони заслужена пажња за све дане, месеце и године које проводе радећи са децом. У нади и уверењу да ћемо и ми ускоро повратити поштовање нашег предивног и племенитог занимања, свим учитељима честитам светски Дан учитеља.