У нашој школи се учи, машта и воли!

Претрага
Close this search box.

Дан школе

У четвртак је био наш дан, Дан школе и тим поводом је у великој сали Дома културе одржана свечаност којој су присуствовали наставници, ученици, родитељи и бројни гости.
Честитајући наставницима и ученицима Дан школе, директорка Сања Шијан је подсетила присутне на традицију школе дугу пет деценија.
На свечаности су најбољим ученицима и њиховим менторима уручена заслужена признања.
За пласман на Републичко такмичење из хемије и физике, признање је примила ученица Уна Добијевић и њени ментори Винка Деак и Боро Булат.
За пласман на републички ниво математичког такмичења „Мислиша“, похваљен је Ђорђе Напијало са менторима Силваном Штулић и Kсенијом Бубуљ.
За пласман на Републичко такмичење у шаху признање су примили ученици Алекса Гајчин и Лука Ракић и њихов ментор Синиша Гајчин.
За пласман на републичко такмичење у вештини читања и разумевања прочитаног „Читалићи кликераши“, похваљени су ученице Александра Миладиновић и Симона Глушац као и менторке Мирјана Обрадовић и Снежане Панковић.
За висок пласман у избору за најбољи читалачки дневник „Читалићи креативци“, похваљени су ученик Стефан Дворнић и менторка Жељка Вејновић.
За пласман на Републичко такмичење из историје, похваљени су ученик Никола Поповић и ментор Далибор Драговић.
За прво место на Окружном такмичењу и пласман на Републичком такмичењу у кошарци похваљени су ученици Лука Тишма, Миле Сладић, Стефан Дражић, Марко Млинар, Александар Допуђа, Милан Шупут, Никола Медић, Милош Пећанац, Дејан Рокнић, Александар Егерц, Стефан Дамјановић и њихов ментор, наставник Горан Kецман.
За висок пласман на Окружном такмичењу из историје, као и за објављену песму „ Детињство“ у Зборнику књижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре похваљени су Михајло Цвијановић и његове менторке Бојана Павић и Биљана Јањевић.
За висок пласман на Окружном такмичењу из Српског језика и језичке културе, похваљени су Сташа Зорић и менторка Биљана Јањевић.
Ученик Лука Смиљанић и његов ментор Александар Цветићанин похваљени су за висок пласман на литерарном конкурсу на немачком језику.
За објављене песме и приче у зборнику Kњижевног стваралаштва младих Србије и дијаспоре признања су уручена Мили Врачар и менторки Биљани Јањевић за песму „Јесењи жал“ и причу „Мој кутак света“, док су за објављену песму „Мала сова“ похваљене ученица Софија Цветићанин са менторком Зорицом Ђукић.
Након тога уприличен је богат културно уметнички програм на којем је наступио школски хор под диригентском палицом наставника музичке културе Јосипа Чапа, који је извео три композиције „Музика на струју“, „Kолаћићи“ и песму „Добродошли у наш град“ коју је компоновао Јосип Чапо, по тексту Душана Штетића.
На крају свечаности одиграна је представа под називом „Kад је свијет био млад“ аутора Бранка и Бранке Батало у којој су играли ученици нижих и виших разреда, а у оквиру које је наступила и женска певачка група ,,Етна“ КУД- а ,,ЦАРЗА“ .