Olimpijski čas
Posted in VestiKonkursi i projekti

Dvesta naših učenika od 1. do 8. razreda danas je učestvovalo na „Olimpijskom času“ koji je održan na Trgu Nikola Tesla, a koji su zajedno organizovali Olimpijski komitet Srbije i kompanija Koka- Kola uz podršku Sportskog saveza opštine Apatin.
Cilj projekta je upoznavanje dece osnovno-školskog uzrasta sa olimpijskim vrednostima kao što su radost igre, fer-plej, poštovanje, izuzetnost i jedinstvo duha, tela i uma.
Deca su kroz različite sportsko-edukativne radionice stekla znanja o istoriji Olimpijskih igara, olimpijskim simbolima i sportovima, kao i znamenitim sportistima.
Sa decom se družio naš olimpijac, plivač Čaba Silađi, koji će 2020. godine predstavljati Srbiju na Olimpijskim igrama u Tokiju. Čabo je u svom pozdravu pozvao decu da nauče nešto o olimpijskim vrednostima, poželeo im da se lepo provedu, te da ih za deset – petnaest godina gleda kao učesnike na nekoj budućoj Olimpijadi.
Organizovana je radionica na kojoj su se učenici, uz pomoć specijalno dizajnirane olimpijske vežbanke, bolje upoznali sa Olimpijskim igrama i pravim vrednostima koje treba da usvoje u svom odrastanju. Deca su takođe imala priliku da učestvuju u „TreninGO“ radionici i da se tako bolje upoznaju sa mobilnom aplikacijom koja ima za cilj da motiviše mlade da budu aktivni, da redovno vežbaju i žive zdravim načinom života.

Upišite šta tražite i pritisnite lupu za pretragu

Shopping Cart